1 Mart 2013 Cuma

Amerika'da kedi evlat edinmek / Cat adoption


Yurtdışında yaşıyorsanız, özellikle de yalnızsanız ve hayvanları seviyorsanız bir evcil hayvan evlat edinmenizi öneririm. Eve geldiğinizde sizi karşılayan, karşılıksız sevgisini veren böyle bir pet bulabilmek için neler yapabilirsiniz? Amerika'da ülkemizdeki gibi sokaklarda başıbos gezen kedi ve köpeğe rastlamak pek mümkün degil. Özellikle köpeğe asla. Ama kedilere yerlesim bölgelerinde, ara sokaklarda, evlerin aralarında tek tük rastlayabilirsiniz. Aslında bu kediler de çevre sakinlerinin besledikleri, evlere girip çıkan kedilerdir. Yani sokaktan rastgele bir kedi bulurum gibi bir şey pek mümkün değil.

Bir kedi yada köpek evlat edinmeye karar verdiğinizde bunu gerçekleştirebilmek için çesitli yollar var;

* Arkadaş yada tanıdıklardan,
* Craigslist'ten**
* Shelter'(hayvan barınakları)den bulabilirsiniz.

Pet'inizi almaya gitmeden önce eve geldiğinde kendini rahat ve konforlu hissetmesi için önceden su ve mama kaplarını ve evi mahiyetinde benimseyeceği bir köşeye minder vs. koyup ayarlamanız iyi olur. Gerçi bu şık kediler için pek geçerli değil. Onlar canları nereyi isterse orayı tercih ederler :)

En önemli ayrıntılardan biri ise tuvalet konusu. Pet'inizi eve getirmeden önce mutlaka tuvaletini yapabileceği bir yer hazırlamalısınız. Tabi bu kısım da sadece kedilerle ilgili. Eğer bebek bir kedi getiriyorsanız marketlerde satılan orta büyüklükte alüminyum folyodan fırın tepsileri ve kedi kumu başlangıçta işinizi görür. Kediniz alışınca yani kendi kendine tuvaleti kullanmaya başlayınca daha büyük ve üzeri kapaklı tuvaletlerden alabilirsiniz. Kapaklı oluşu koku vs. nin yayılmasını engellemek için. Kedi kumunu ise belli aralıklarla değiştirmeyi unutmayın.

*Kediler için tırnaklarını bileyleyebileceği ped'lerden (cat scratch pad) alarak eşyalarınızı bir nebze olsun koruyabilirsiniz :)

Pet'inizi evlat edinirken;

*aşı karnesini,
*fix edilip edilmediğini(spaying ve neutering )

mutlaka sormalısınız. Genelde bebek kediler için bunlar mevcut olmayabilir çünkü henüz birtakım hastalık riskleri ve özellikle kısırlaştırılmak için çok küçüktürler. Eğer koşullarınız elveriyorsa birden fazla pet edinmeye(mesela kardeş olanları almaya) çalısın. Böylelikle pet'iniz siz yokken de yalnız kalmaz.

Evet kedi ağırlıklı yazmamdan da anlaşılacağı gibi benim de 1 yaşında tekir(domestic short hair) bir kızım var. Pet'inizle geçireceğiniz keyifli günler dilerim :)

Pic Source :http://gentlevetanimalhospital.com/pet_adoptions.html
**sıfır yada ikinci el akla gelebilecek hemen herşeyi bulabileceğiniz ilan sitesi

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hi there mates, its enormous piece of writing on the topic of cultureand completely
defined, keep it up all the time.

My weblog Rvtl Anti Aging Solution

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails