İrmiği tatlılardan keklere kadar her alanda kullanmayı seviyorum. Böyle bir deneme sonucunda irmikten dolayı hafif kıyır kıyır ama mis gibi portakal kokan bir kek ortaya çıktı.
Malzemeler
-1 yumurta
-1 bardak un
-1 bardak irmik
-1/2 brd şeker
-1/2 brd süt
-1/4 brd zeytinyağı
-1/2 paket vanilya veya 1/2 tsp vanilla extract
-1/2 paket kabartma tozu
-1/2 bardak portakal suyu
Süslemek icin pudra sekeri ve portakal kabugu rendesi
1 bardak-1 cup
irmik- semolina veya farina
Hazırlanışı
Önce yumurta ve şeker çırpılır. Ardından diğer ıslak malzemeler ve sonra elenerek eklenen kuru malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Uygun ısıda pişirilir. Fırında çıkınca bir 10 dk kadar beklenir ve üzerine pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder