Ege yöresine özgü pilava benzeyen bu yemeği babaannem yapardı. Ben de aklımda kalan resim hafızası ile yaptım ve oldu. Biz bu yemeği yanında sıcak ekmekle yemeyi çok seviyoruz. Şimdi pirinçle ekmek yenir mi denecek ama bu yemekle çok güzel oluyor :) Hafif çorba kıvamında ki bu güzel yaz yemeği meze olarak soğuk da yenebilir.
Malzemeler
-4-5 adet orta boy domates
-1 adet orta boy yeşil biber (acı sevenler acı yeşil biber kullanabilir)
-1,5 bardak pirinç
-1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Zeytinyağında ince ve küçük doğranmış biberler çok az çevrilir. Rendelenmiş domatesler eklenir biraz daha karıştırılır ve en son sıcak suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenip karıştırılır ve üzerine pilav yaparkenden farklı olarak daha fazla-normal ölçüyü 2-3 parmak geçecek kadar-sıcak su eklenir. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Arada bir kapağı açılıp suyu azalmışsa sıcak su eklenir. Piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis yapılır. Daha sonra yenecekse ısıtırken tekrar sıcak su eklenir. Püf noktası sulu bir lapa şeklinde olması gerekiyor.
Hazırlanışı
Zeytinyağında ince ve küçük doğranmış biberler çok az çevrilir. Rendelenmiş domatesler eklenir biraz daha karıştırılır ve en son sıcak suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenip karıştırılır ve üzerine pilav yaparkenden farklı olarak daha fazla-normal ölçüyü 2-3 parmak geçecek kadar-sıcak su eklenir. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Arada bir kapağı açılıp suyu azalmışsa sıcak su eklenir. Piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis yapılır. Daha sonra yenecekse ısıtırken tekrar sıcak su eklenir. Püf noktası sulu bir lapa şeklinde olması gerekiyor.
2 yorum:
boston hakkinda yardimci olabilirim sanirim. cok da super yerlisi degilim, ama sor sen yine de.
Nefis olmuş,ellerine sağlık...
Yorum Gönder