10 Ağustos 2009 Pazartesi
Karemelize Şeftalili İrmik Tatlısı
Sevgili Bir Dut Masalı'nin tarifinden ilham alarak yaptığım bu tatlı karamelize tatları sevenler veya değişik bir tat arayanlar için muhteşem bir deneme oldu. Sadace karamelli üst kısmı çok sade bir tatlıya nasıl 5 yıldızlı otel tatlısı tadı/görünümü verebiliyor. Çok tesekkürler sevgili Nunu'cum :)
Malzemeler
-1 lt süt (5 normal su bardağı)
-13 yemek kaşığı şeker
-11 yemek kaşığı irmik
Üzeri için
-3 yemek kaşığı bal/pekmez/esmer şeker
-2-3 adet şeftali
-3-5 adet karanfil
Hazırlanışı
Süt şeker ve irmikten oluşan karışım muhallebi gibi pisirilir. Tabağa konur ve bir kenara alınır. Bal(ben bal kullandım) yanmaz tavada kısıkla orta arası bir ateşte yanmamasına dikkat edilerek karamelize edilir. Karamelize edildikten sonra altı kapatılır ve önceden yıkanıp kabukları soyulup küçük küçük dilimlenmiş seftaliler tavaya ilave edilir. Bir çimdik karanfil de hoş bir aroma vermesi için eklenir ve karıştırılır. Bir 5-10 dk beklenip muhallebinin üzerine eklenir. En az 2 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
:))))))))))))))
:))))))))))))))
yaptım hayatımm yapmazmıyım. daha farklı şeylerde var, kayıtlarda duruyor yayınlıyacağım bende :)))
ellerine sağlık tatlım..
afiyetlerle... byeee
Bu tarif tam benlik olmuş,nefis..ellerine sağlık..
Sevgiler...
Bu tarifte cok guzel gorunuyor. Bunuda denemek istiyorum, cok seferim seftaliyi zaten:)
Nunu'cum, sagol canim sevgiler..:)
Pelin'cim, Esracim tesekkurler :) mutlaka deneyin cok enfes bir tat oluyor.
Yaptim cok guzel oldu, simdi yalanci kazan dibini gozume kestirdim onu yapicam. Bizim beyle cocuklar da cok beyendi hormet ederler :))))
Burcu
Burcu'cum cok mutlu oldum begenmenize. kazandibini de mutlaka dene canim. sevgiler... :)
Yorum Gönder