Malzemeler
-5-6 adet armut
-5-6 adet armut
-armut basına 1 kahve fincanı şeker (Türk kahvesi fincanı)
-yarım avuç karanfil
-üzeri için kaymak, dondurma, dövülmüş ceviz, karanfil
Hazırlanışı
Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılan armutlar ikiye bölünerek yapışmaz tencereye aralıksız şekilde yerleştilir. Her bir armut diliminin içine bir kahve fincanı şeker ve aralara karanfiller serpilir. Son olarak bir fincan su armutların altına konur ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine kaymak, pişen karanfiller, dövülmüş ceviz vs. konarak servis yapılır. Ben kaymak bulamadığım için dondurma ekledim.
Hazırlanışı
Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılan armutlar ikiye bölünerek yapışmaz tencereye aralıksız şekilde yerleştilir. Her bir armut diliminin içine bir kahve fincanı şeker ve aralara karanfiller serpilir. Son olarak bir fincan su armutların altına konur ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine kaymak, pişen karanfiller, dövülmüş ceviz vs. konarak servis yapılır. Ben kaymak bulamadığım için dondurma ekledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder