7 Ekim 2008 Salı

Mayasız Bereketli Poğaça

Tarif Emine Beder'in Hamur İşleri kitabından. Ben orjinal tarifteki margarin ve sıvıyağ yerine zeytinyağı kullandım. Eger fazla büyük yapılmazsa 16-17 adet kadar çıkıyor.

Malzemeler

-6 bardak un
-1.5 paket kabartma tozu
-1 çay kasigi tuz
-2 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
-1 çay bardagi zeytinyağı
-1 çay bardagı yoğurt
-1 çay bardağı süt

1 bardak=1 cup
çay bardağı ölçüsü = Aida çay bardağı

Hazırlanışı

Kuru malzemeler bir kaba elenir ve ortası çukur yapılır. Bu çukura ıslak malzemeler eklenir ve hamur yoğurulur. Üzeri nemli bir bezle örtülür ve 20 dk kadar dinlendirilir. Sonra hamurdan parçalar koparılarak istenilen şekil verilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Uygun ısıda üzerleri kızarana kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails