14 Ekim 2008 Salı

Pirinç Unlu Kurabiye


Değişik bir kurabiye denemek istiyordum. Evdeki pirinç ununu değerlendirmek istedim ve bu tarif ortaya çıktı. Genellikle hamur işlerinde margarin kullanılır ama ben sağlıklı olması adına zeytinyağı kullanmak istedim ve sonuç misafirler için de uygulanabilir başarılı bir tarif oldu.

Malzemeler

-2 bardak pirinç unu (rice flour)
-1 bardak pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 veya 1.5 paket vanilya (1 tsp vanilla extract)
-2 yumurta
-1/3 bardak zeytinyağı
-3 yemek kaşığı nişasta (corn starch)


Hazırlanışı

Yumurta ve şeker çırpılır. Yağ ilave edilir ve çırpılır. Pirinç unu, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır. Ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Eğer hamur fazla akışkansa uygun kıvam elde edilene kadar azar azar biraz daha un eklenir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve parmakla üzerine bastırılarak fırın tepsisine yerleştirlir. Uygun ısıda hafifçe kızarana kadar pişirilir. Ben 360-365 F(175-180C) pişirdim. İsteğe bağlı olarak pudra şekeri veya tarçın serpilerek servis yapılır. Pirinç unlu bu kurabiyeyi ben un kurabiyesine benzettim. Evet evet bildiniz tabak bizim meşhur çini desenli kahve fincanlarının tabağı. :)

2 yorum:

birdutmasali dedi ki...

sevgili zencefilli,
çok merak ettim bu harika zeytinyağlı kurabiyeyi.
not alacağım ..

sevgiler NUnU

ZencefilliÇörek dedi ki...

mutlaka deneyin, degisik bir tat. :) yalniz firinda fazla birakmamaya dikkat etmek lazim, ici kuruyabiliyor..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails