12 Aralık 2008 Cuma

Tr'dan alıştığımız markalar ve buradaki muadillleri :)


Update etmek adina bu yaziyi yeniden yayimlamak istedim. Amerika'ya ilk geldiğimiz zamanlarda markete gittiğimde Tr'dan alıştığım bildigim ürünleri ararken, en azından aynı ürün olmasa bile farklı isim altında aynı ürünü bulma çabasıyla gözlerim yorulurdu. Şimdi artık bu kadar zaman sonra bunları keşfedince buraya yeni gelenlere veya burada yaşayıp da henüz keşfetmemiş olanlara yardımcı olmak amacıyla bazılarını yazmak istedim. Eksik olanlar varsa yazın ekleyeyim.

Bu ürünler Tr'da da aynı ambalaj ve isimle mevcut:

-Head and Shoulders saç bakım ürünleri
-Loeral bakım ürünleri
-Nivea bakım ürünleri
-Olay bakım ürünleri
-Pantene pro v saç bakım ürünleri
-Dove bakım ürünleri
-Lipton çay (Tr'daki çeşitlerinin hepsi burada yok. Daha çok yeşil çay ve bitki çayları mevcut)
-Ben Jerry's dondurma
-Haagen Dazs dondurma
-Vicks sağlık ürünleri
-Trident sakız
-Koleston saç boyası
-Pringles cips
-Maxwell kahve
-Nescafe (ancak burada daha çok Classic olanı yaygın Gold olanına az rastlanıyor. Bir ihtimal burada çoğunlukla kahveye süt konuluyor bu nedenle olabilir.)
-Gillette traş ve bakım ürünleri
-Discreet kadın pedi
-Herbal Essences saç bakım ürünleri
-Johnson's bebek bakım ürünleri
-Colgate ağız bakım ürünleri
-Oral B ağız bakım ürünleri
-Lady speed stick deodorant
-Palmolive duş jeli ve el sabunları
-Protex antibakteriyel sıvı el sabunları
-Ariel çamaşır deterjanı
-Ajax bulaşık deterjanı
-Lays cips
-Dr.Oetker puding ve bazi urunleri

Bu ürünler Tr'da yaklaşık aynı ambalaj ve renklere sahip olmakla birlikte isimleri farklı:

-İpana - Crest diş macunu
-Prima -Pampers çocuk bezi
-Orkid - Allways/Alldays kadın pedi
-Calgonit - Electrasol bulaşık makinasi deterjanı (Calgonit'in her ürünü burada yok. Mesela bulaşık makinası kokusu yok veya buradaki makinelerde tuz koyma olayı yok.)
-Alo - Tide çamaşır deterjani
-Yumos - Snuggle
-Pert - Rejoice şampuan
-Tefal - T-fal ev gereçleri
-Danone - Dannon yoğurt ve süt ürünleri

Benzer Urunler

-Potibor buskivi - Graham kraker

7 yorum:

a_y_s_e dedi ki...

ariel mi? gercekten mi? nerede?

ben de biraz ilac vereyim.

Lansor adli reflux ilaci burada Prilosec olarak recetesiz satiliyor.

teraflu teraflu diye..

bu arada tabi Coca-Cola da var ama Turkiye'de icinde normal seker oluyor, burada icine high fructose corn syrup koyuyorlar, cok sekerli oluyor... ayrica HFCS cok kalorili oldugu icin obeziteyi tetikliyor...

ZencefilliÇörek dedi ki...

Ayse'cim tesekkurler hatirlatman icin. :) Lansor evde bir tane mevcut. olaki biterse aklimda olsun :) ilave olarak Gaviscon mide surubunun da recetesiz hap seklinde olanini gordum.

Cola'da high fructose corn syrup'mu varmis? soyledigin iyi oldu zaten seyrek iciyorduk.

Ariel'i ise bazi arkadaslarim Hispanic marketlerde gorduklerini soylemislerdi.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

zamanla her şey aşılıyor mutlaka..
bak artık nasılda yardımların başlamış :))
çok sevgiler canım..

pelince dedi ki...

Yurt dışında yaşamanın zorlukları ...Ama çözüm bulunmuş bile..
Harika...

a_y_s_e dedi ki...

bu arada illaki de nescafe istiyorum diyorsan INSTANT COFFEE arayacaksin. Eger Trader Joe's varsa oralarda, onun kendi markasindan instant coffee diye bulursun... ama baska yerlerde de vardir kesin. Nescafe'nin olayi hemen suda cozulmesi ve diger kahveler gibi brew etmeye gerek olmamasi...

Evet, coca-cola'da, bircok limonatada, sprite'ta, canada dry'da HFCS var. Sakin icmeyin... Ben artik maden suyu iciyorum (Ya biraz pahali olan alman, fransiz, ya da italyan sodalarindan alabilirsin, ya da Poland Spring'in sade olanindan). Ben genel olarak artificial flavor karsiti oldugum icin aromali olanlardan almiyorum.. NJ'de Turk market vardir, oradan uludag falan da bulunur (valla ben burada o kadar cok iciyorum ki!)....

Ekmek durumlari nasil? Whole Foods var demistin, o zaman onlarin firin kisminda cok guzel artisan bread bulabilirsin. French bread, Italian bread, pain au levain, falan diye. Trader Joes'da da Tuscan Pane ve Hearth Bread var. Bunlarin hepsi guzel ekmekler. Ben markette satilan tost ekmeklerini sevmiyorum- ve dikkat et onlarin icinde koruyucu falan olabiliyor.

Yalniz whole foodsdan aldigin ekmekleri kestir, ve butun bu ekmekleri dolapta tut. Trader Joes'dakiler zaten kesilmis geliyor, ama WF'dan aldiklarini kestirmezsen 1-2 gun sonra keserken zorlaniyor insan...

Cenem dustu..
:)

ZencefilliÇörek dedi ki...

Ayse'cim detayli anlatimin icin tesekkurler canim. sen yaz hep boyle, ne guzel paylasimlar oluyor iste. :))

evet Instant coffee ama aslinda ben filtre kahve daha cok iciyorum/dum. Nescafe olacaksa da gold olani olsun diyorum iste tadi daha az buruk diye. o hazir granul kahveler gold kadar acik degil sanki yanlis hatirlamiyorsam.

ekmek durumlari dedin yarama parmak bastin. bizim damak tadimiza uygun ekmegi bulana kadar cok ugrastim ve sonunda buldum diye seviniyordum ki(kastettigim yer local market)onlar da biraz kaliteyi dusurduler simdi. Calandras Bakery diye bir markanin paketli dilimlenmis beyaz ekmegi ayni bizim Turk ekmegi tadindaydi. hic seker falan da yok icinde.

evet Wholefoods'un kendi bakery bolumun ekmekleri cok guzel. genelde kucuk baget seklinde olanlardan aliyorum ben. arada rye bread, jewish bread vs. degisik seyler de aliyorum. ama bir gidiste en fazla 4-5 tane alabiliyorsun. bazi gunler ekmek cok tuketiliyor. surekli de gidemeyince bazen zor durumda kaliyor insan.

Trader Joes'un dedigin ekmeklerini biliyorum. onlardan da aldim bir sure. ama sanki Wf'unkiler daha bir guzel geldi bana.

ekmekleri kestir ve dolapta tut konusunda haklisin. dolapta tutuyorum ben de yoksa katilasiyor nedense.

ben sansliyim sanirim Wholefoods ve Trader Joes hemen hemen yanyanalar ve 15 dk yuruyus mesafesindeler. :) birara Wf'u bakkal gibi kullanmayi da dusunmedim degil. ama iste insan usenebiliyor her sabah erkenden gitmeye. erken dedim cunku o baget ekmekler saat 11 dedin mi bitiyor.:)

ZencefilliÇörek dedi ki...

yalniz Wholefoods'un bakery bolumunun ekmekleri disarda da dolapta da olsa katilasiyor nedense. bu nedenle cok iyi sarip sarmalayip disarda mumkunse ekmek kutusunda tutmak daha iyi sanirim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails