
Badem ezmesi sevdiğimiz tatlardan. Evde yaparmıyım yapamazmıyım diye düşünüp denemeye karar verdim. Tarif Lezzet dergisinden ve orada Edirne usulü badem ezmesi adı altında yer alıyor. Ben klasik badem ezmesinden pek bir fark göremedim. Yapımı çok pratik ve kolay. Baklavadan sonra badem ezmesi sorununu da çözmüş olduk böylece :) Baklava mı o da yakında..
Malzemeler
-500 gr kabuksuz badem
Malzemeler
-500 gr kabuksuz badem
-1 cup şeker
-1.5 cup su
Hazırlanışı
Önce su ve şekerden oluşan şerbet hazırlanır. Şerbet kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır. Bademler sıcak su dolu bır kaba konur biraz bekledikten sonra kabukları kolayca çıkacaktır. Kabukları soyulan bademler rondoda un haline gelinceye kadar ezilir. Rondodan alıp çukur bir kapta üzerine azar azar şerbet eklenerek yoğurulmaya başlanır. Kıvamlı bir hamur elde edildikten sonra elle şekil verilir. Buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis yapılır.
*ben evde bulunan 350 gr kadar badem kullandım
Hazırlanışı
Önce su ve şekerden oluşan şerbet hazırlanır. Şerbet kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve ılınmaya bırakılır. Bademler sıcak su dolu bır kaba konur biraz bekledikten sonra kabukları kolayca çıkacaktır. Kabukları soyulan bademler rondoda un haline gelinceye kadar ezilir. Rondodan alıp çukur bir kapta üzerine azar azar şerbet eklenerek yoğurulmaya başlanır. Kıvamlı bir hamur elde edildikten sonra elle şekil verilir. Buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis yapılır.
*ben evde bulunan 350 gr kadar badem kullandım
*bazı tariflerde 1 bardak su yazılmış. öyle de denenebilir.
5 yorum:
Off ki ne offf ..Bu nasıl bir görüntü ,ellerine sağlık....
Afiyet Olsun..
Sevgiler..
tesekkurler Pelin :)
çok haklısın canım..
annem valide sultan :) ne çok yapardı bayramlarda mesela.
marzipan denen şey bu işte !!
harikasın .. çok svglr
nunu'cum evet bu degil mi? harika birsey bu..:))
İsterseniz Edirne usulü gönderebilirim size, Edirne'den çok özlediyseniz :)
Yorum Gönder