17 Eylül 2009 Perşembe

Sütlaç

Tatlının her çeşidini seviyoruz ama eşim için sütlacın yeri apayrı. Aslında marketlerde rice pudding olarak var ama tabiki ev yapımı gibisi yok. Yine böyle bir günde bari bu sefer resmini çekeyim de arşivde bulunsun dedim. :) Bir de bu sütlacın birkaç ek malzemeyle Spanish versiyonu var ki o da yakında..

Malzemeler

*5 su bardağı (1 lt süt)
*3 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı pirinç unu veya un
*1 bardak şeker (daha şekerli bir tat sevenler 1.5 kullanabilir)
*yarım bardak pirinc (yıkanmış)
*1 bardak su
*1 tsp vanilla extract (1 paket vanilya)


Hazırlanışı

Yıkanmış pirinçler 1 su bardağı su ile suyunu cekene kadar pisirilir. Üzerine 4 bardak süt eklenir ve orta ateşte 2-3 dk karıstırılır. Şeker eklenir. Diğer tarafta ayrı bir kapta nişasta ve un, kalan 1 bardak süt ile topak topak olmaması için iyice ezilir ve pişmekte olan karışıma yavaşça eklenir. Altını kapatmaya yakın vanilya eklenir. Orta ısıda sürekli karıştırılarak üzeri göz göz olana kadar (muhallebi yapımındaki genel tarifle göbek atmaya baslayınca :) ) pişirilir. Kaplara alınır ve soğutulur. Tarçın vs. ile süslenir.

3 yorum:

birdutmasali dedi ki...

İYİ BAYRAMLAR CANIM..
SEVGİLER..
GÜZELLİKLER...

ZencefilliÇörek dedi ki...

sana da Nunu'cum, sevgiler.

Crebro dedi ki...

Sütlaç tarifini denedim. Oğlum çok sevdi teşekkürler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails