10 Ekim 2009 Cumartesi

Ayva Mevsimi 1



Ayva mevsimi geldi bile. Ben de evimize yakın organik ürünler marketinde görünce almadan duramadım. İşin komik tarafı sadece 6 adet vardı. Ben 3 tane aldım :)) Nedense olduğunda fazla olmuyor ve çok da ucuz olmuyor. Şansa gördüğümde alıyorum ben de :)) Tatlısını yapıp aynı gün bitirmek yerine reçelini yapıp biraz daha uzun sürede bitirmeyi düşündüm. :)

Bir sonra ki postumda ise çok kolay ve güzel bir apetizer'ını anlatıcam. Ayvalardan birini de bu iş için ayırdım :)

Malzemeler

-2 adet orta boy ayva
-4 fincan seker (Türk kahvesi fincanı)
-4 fincan su (Türk kahvesi fincanı)
-5-6 adet karanfil
-Ayvaların çekirdekleri (kırmızı rengi vermesi için)
-1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Kabukları soyulup küp şeklinde dilimlenen ayvalar (dilimleme işlemi sürerken kararmamaları için limonlu su icinde bekletilebilir ama ben bekletmedim) tencereye konur. Üzerine önce şeker eklenir ve şekerler eriyene kadar orta ateşte pişirilir. Sonra su, karanfiller ve ayvaların çekirdekleri eklenir, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra altı iyice kısılır ve 35-40 dak kadar pişirilir. Altını kapatmaya yakın 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. 3-4 dk sonra altı kapatılır ve içinden karanfiller ve çekirdekler çıkarılıp kuru bir kavanoza bosaltılır. İyice soğuduktan sonra üzeri kapatılır. Serin ve kuru bir ortamda saklanır.

2 yorum:

pelince dedi ki...

Ne iyi yapmışsın,hamileliğimde ne çok ayva yemiştim .. hep aklıma o gelir.. gamzeli olur demişlerdi ama minicik bir çukur var sadece :))
ellerine sağlık,afiyet olsun..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ellerine sağlık ne hoştur gerçektende..
bencede tatlı yerine reçel süper olmuş..
nasılsa tatlı :))))
sevgiler canım...
diğer postu bekliyorum...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails