27 Ekim 2009 Salı

Halloween haftasi :)


Ekim ayının 31'i Kuzey Amerika ve Kanada da Halloween-Cadılar bayramı olarak kutlanır. Bu eğlence bayram diye anılsa da aslında daha çok belki bizim Hıdrellez(Hıdır-Ilyas) kutlamasına/ etkinliğine benzetilebilir. Kutlama yazın bitişi ve hasat mevsimi ile kışın baslangıcını da temsil eder. Kökeni Keltik döneme kadar inen bu pagan şenliklerin ana teması korkutucu/ürkütücü kostumler giymek, çocuklar içinse buna ek olarak kapı kapı dolaşıp trick or treat diyerek şeker çukulata toplamak ve tabiki vermeyenleri boooo diye korkutmaktır. Yanısıra haunted house (perili ev) gezileri, korku filmi izlemek, adult kostum partileri vermek yapılan aktivitelerdendir. En meshuru ise Ny city'de düzenlenen geleneksel Halloween parade'dir.
Tabi bütün bunların öncesinde yukarıda görüldüğü üzere tarladan balkabağı toplama merasimini de unutmamak lazım :)) Toplanan kabaklar ne mi yapılır? İçleri oyulur ve çıkartılır, korkutucu yüz şekilleri verilir ve halloween dekorasyonlarının bir parcası haline gelirler. Halloween günü bunların içinde mum yakılır. Dekorasyon amaçlı bu görüntü de aslında ruhları korkutmak içindir.

3 yorum:

Pirlanta kutusu dedi ki...

Canim biz de gecen cumartesi bir tarlaya gittik, fotograflari koyamadim henuz bloguma, ayni senin gittigin yer gibi bol bol kabakli ve cadi/saman figurlu cok eglenceli bir yerdi ;)

Unknown dedi ki...

ben de orda olmak
stedimm:)

pelince dedi ki...

Çok keyifli...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails