16 Ekim 2008 Perşembe

Eggroll'dan Sigara Böreği


Geçenlerde sigara böreği yapmak isteyince hemen buzlukta duran eggroll yufkalarını değerlendirmek istedim. Yurt dışında yaşayanlar bilirler her an bizim yufkalardan bulmak mümkün olmayabiliyor. Eggroll yufkalar Asian marketlerde oldugu gibi normal marketlerin buzluk kısımlarında da bulunabilir. İki boy oluyor genelde, ben küçük boyunu kullandım. Alıştığımız tattan tek farkı yufkalar paket içinden birbirine yapışmaması için diye tahmin ediyorum yüzeyleri hafif unlu şekilde çıkıyor ve kızardıktan sonra yerken de yer yer bu unlu tatla karşılaşıyoruz. Bu kadarcık kusur kadı kızında da olur deyip afiyetle yiyoruz. :)

Malzemeler

-1 paket Çin mutfağına özgü eggroll yufkası
-iç malzeme (beyaz peynir ve maydanoz)

Evde beyaz peynir yoktu ben de yerine cottage cheese kullandım. İç harcı tutsun diye yumurta akı da kullanılıyor ama ben kullanmadım.

Hazırlanışı

Küçük kare şeklindeki her bir eggroll yufkası dörtgen şeklinde konur ve bir köşesine iç malzeme çok fazla olmayacak şekilde yerleştirilir. Sigara böreği şeklinde sarılır. Sarma işleminin bittiği köşe kapatılırken suya batırdığımız elimizle hafifçe ıslatılır bu işlem yufkanın açılmaması için. Kızgın bitkisel yağda kızartılır kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Sıcak servis yapilir.

3 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

nazik ziyaretinize çok teşekkür ediyorum.her zaman beklerim,arkadaşlar da sizi tanımış olurlar.

böreğiniz afiyet olsun,
sevgiler NuNu

ZencefilliÇörek dedi ki...

tesekkurler sevgili Nunu, dedigim gibi yurtdisinda yasarken insan kendi cozumlerini uretmeye basliyor. yufka yerine gecebilecek alternatifler de bunlardan.. :)

Unknown dedi ki...

bende su buzluktaki egg rollari kullansam iyi olur artik diyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails