17 Kasım 2008 Pazartesi

Gül Böreği


Gül şeklindeki börekler normal kare şeklinde kesilmiş böreğe nispetle sunum açısından hoş bir görüntü veriyor. Yapılışı ve malzemesi normal börekle tamamen aynı farkı şekli sadece. Bir dahaki sefere Phyllo veya Eggroll'dan deneyeceğim.

Malzemeler

-İsteğe bağlı yufka (ben 2 adet kullandım)
-İç malzeme (peynirli, patatesli ,ıspanaklı vs.)
-Sos (1 bardak yoğurt, 1 adet yumurta, 1/4 bardak sıvıyağ)

Hazırlanışı

İki adet yufka üstüste konup dörde bölünür. Elde edilen üçgenlerin üzerine önce hazırlanan sos karışımdan sürülüp geniş kısmına ince bir şerit halinde iki uçta bir miktar boşluk bırakılarak malzeme yayılır. Rulo şeklinde sarılıp sonra gül biçiminde şekil verilir. İç malzeme olarak ben ıspanaklı kullandım. Üzerine kalan sos karışımdan sürüp, çörek otu, susam, keten tohumu vs. serpilip, 370F (185C)'da pişirilir.

2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bende ne çokmseverim gül böreğini...
eline sağlık
sevgiler

www.illedeyemek.com dedi ki...

arkadaşım ellerine sağlık tariflerin çok güzel olmuş.

www.illedeyemek.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails