Notlarımın arasında yayınlanmayı bekleyen tarifler çoğaldığı için fazla beklemeden yeni bir tarifle devam edeyim dedim. Yıllardır yaptığım bu kekin tarifi Sana mutfağına ait. Orjinalinde 125 gr. margarin kullanılıyor. Ben sıvıyağ tercih ettim. 125 gr yerine yarı yarıya da kullanılabilir. Hamur işlerinde margarin kullanımı hamura katı bir yapı kazandırdığı için tercih ediliyor ama ben mümkün olduğunca sıvıyağ veya zeytinyağ tercih ediyorum.
Malzemeler
-1 cup soğuk demli çay
-2 cup un
-1 cup şeker
-2 yumurta
-1 tsp vanilya (1 paket)
-1 tsp kabartma tozu (1 paket)
-1 tsp tarçın (1 tatlı kaşığı)
-1 tbs kakao (1 yemek kaşığı)
-1/3 cup sıvıyağ
Hazırlanışı
Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve tarçından olusan kuru malzemeler bir kaba elenerek eklenir. Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır. Yağ ve demli çay eklenip tekrar çırpılır. Kuru malzemeler bu karışıma eklenir ve yavaşça karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 375 F (190C) ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra en az 10 dk. beklenir ve üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilerek süslenir.
-2 cup un
-1 cup şeker
-2 yumurta
-1 tsp vanilya (1 paket)
-1 tsp kabartma tozu (1 paket)
-1 tsp tarçın (1 tatlı kaşığı)
-1 tbs kakao (1 yemek kaşığı)
-1/3 cup sıvıyağ
Hazırlanışı
Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve tarçından olusan kuru malzemeler bir kaba elenerek eklenir. Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır. Yağ ve demli çay eklenip tekrar çırpılır. Kuru malzemeler bu karışıma eklenir ve yavaşça karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 375 F (190C) ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra en az 10 dk. beklenir ve üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilerek süslenir.
3 yorum:
Nefis olmuştur eminim,meyve çayımı içiyorum o yüzden yanına hemen bir tane alıyorum :)..
Ellerine sağlık..
tesekkurler pelın'cim :)
çokda iyi ediyorsun canım..
sağlıklı ve hafif oluyor hemde.
ellerine sağlık..
istanbuldan sevgiler....
Yorum Gönder