Amerika'da bizim yufkalardan bulamadığım zamanlarda çoğunlukla bir tür Meksika ekmeği olan tortilla'yı bazen de Çin mutfağına özgü eggroll yada springroll'u kullanıyorum. Amacım böreğin şeklinin tortillayla nasıl olacağıydı. Yapılışı ve iç malzemesi normal börek gibi farkı şekli sadece. Püf noktası ise tortillaları sıkı sarmak ve bolca sosla yumuşatmak mümkünse taze kullanmak yoksa açılabiliyor.
Malzemeler
-6-8 adet tortilla (fırın kabının büyüklüğüne göre)
Malzemeler
-6-8 adet tortilla (fırın kabının büyüklüğüne göre)
-iç malzeme (ben ricotta peyniri ve kuru dereotu kullandım)
-sos (1 yumurta, 1 bardak yoğurt, yarım bardak sıvıyağ veya zeytinyağ)
Hazırlanışı
Yuvarlak firın kabı yağlanır. Diger tarafta geniş bir yüzey üzerinde tortillalara sırasıyla önce sos sürülür ve sonra iç malzemesi ortaya yakın bir yere ince bir şerit şeklinde yerleştirilir ve rulo şeklinde kıvrılır. İki ucundan tutularak yağlanmış fırın kabının en dış kenarından başlayarak spiral şeklinde içiçe yerleştirilir. Üzerine kalan sostan dökülür ve çörek otu, susam vs. serpilerek pişirilir.
Hazırlanışı
Yuvarlak firın kabı yağlanır. Diger tarafta geniş bir yüzey üzerinde tortillalara sırasıyla önce sos sürülür ve sonra iç malzemesi ortaya yakın bir yere ince bir şerit şeklinde yerleştirilir ve rulo şeklinde kıvrılır. İki ucundan tutularak yağlanmış fırın kabının en dış kenarından başlayarak spiral şeklinde içiçe yerleştirilir. Üzerine kalan sostan dökülür ve çörek otu, susam vs. serpilerek pişirilir.
3 yorum:
Nefis olmuş,Ellerine sağlık...
Sevgiler.
tesekkurler canım :)
Ay bayildim, muhakkak deneyecegim.
Yorum Gönder