Aslında bazı sütlü irmik tatlısı olan, ama halk arasında bisküvi ve kuruyemiş ilavesiyle Prenses adı verilmiş tatlı :)) Fotoğraf makinem kırıldığı için iphone'la ancak bu kadar çekebildim karanlık görüntü bu sebeple..
*13 yemek kaşığı(tbs) toz şeker
*11 yemek kaşığı(tbs) irmik(farina/semolina)
*5 su bardağı(cup) süt
*yarım paket pötibör bisküvi/8 adet
*üzeri için fındık, ceviz kırığı yada file badem ve tarçın/cinnamon for sprinkle
Bisküvi hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi şeklinde pişirilir. Tabağın en altına ince bir tabaka şeklinde muhallebi dökülür ve üzerine bisküviler bir kat olacak şekilde dizilir. Kalan daha bol miktardaki muhallebi üzerine eklenir ve arzu edilen kuruyemişlerle süslenir. En az iki saat buzdolabında bekletilir ve servis yapılırken arzu edilirse tarçın eklenir.
Bisküvi hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi şeklinde pişirilir. Tabağın en altına ince bir tabaka şeklinde muhallebi dökülür ve üzerine bisküviler bir kat olacak şekilde dizilir. Kalan daha bol miktardaki muhallebi üzerine eklenir ve arzu edilen kuruyemişlerle süslenir. En az iki saat buzdolabında bekletilir ve servis yapılırken arzu edilirse tarçın eklenir.
4 yorum:
cok guzel gorunuyor, ellerine saglik. canim nasil cekti anlatamam. irmikli tatlilar en sevdiklerim.
simdi sana bi soru, ben muhallebi yaparken surekli karistirmama ragmen illaki dibi tutuyor. halbuki teflon tencere kullaniyorum. dibi tutmasin diye sen napiyorsun?
Ne de lezzetli gözüküyor.Ellerıne saglık canım.Simdi aksam yemegimi yedim ve bu tatliyida cok severim:)
Görüntü şahane,hafif bir yaz tatlıcı bence..
ellerine sağlık...
gly, benim ki de tutuyor maalesef belki kisikla orta ates arasinda yavasca pisirmek bir cozum olabilir..
Yorum Gönder