26 Temmuz 2010 Pazartesi

Taze Vişneli Tart


Geçen gün markete gittiğimde burada tart cherry olarak geçen vişneleri görünce almadan duramazdım. Eve geldiğimde aklımda iki şey vardı vişneli tart ve artarsa vişneli dondurma. Önce tart tarifiyle başlayayım.

Tarif canım teyzeme ait, teyzecim seni cok özledim bu arada ;)

Malzemeler

*10-13 yemek kaşığı un- yaklaşık 1 bardak (cup)
*1 bardaktan iki parmak eksik şeker
*1 yumurta
*125 gr eritilmiş margarin-(yerine 1/4 bardak zeytinyağı kullandım)
*1 paket kabartma tozu-1 tsp
*3 tepeleme yemek kaşığı- tbs yoğurt (ben yerine evde bulunan ricotta(lor)peynirini kullandım
*üzeri icin yaklaşık 1 bardak(cup) yada üzerini kaplayacak kadar sapları ayıklanmış taze cekirdeksiz vişne
*üzerine serpmek icin pudra şekeri-for sprinkle

Vişne haric bütün malzemeler karıştırılarak ele cok fazla yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir ve tart yapılacak kabın tabanına yayılır. Üzerine vişneler yerleştirilir ve uygun ısıda üzeri fazla kızarmayacak şekilde pişirilir. Fırından cıkarıldıktan sonra 15 dk kadar beklenir ve pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır. Şeker hemen konursa erir ve güzel bir görüntü oluşmaz.


1 yorum:

C!lekl! k!z ♪♫ USA ♪♫ dedi ki...

eline saglik cnm ben de cok severim ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails